Kostka kokosowa

Kostka kokosowa
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Pyszna, rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • starta skórka z połowy cytryny (tylko zółta część)
  • 200 g. masła
  • herbatniki
  • 100 ml. śmietanki kremówki

Przygotowanie

  1. Połowę mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Gdy mleko z cukrem zacznie wrzeć, dodajemy mleko z mąką kokosową. Nie gotujemy, należy wyłączyć dodac starta skórkę z cytryny i zamieszać.
    Masa będzie sypka i nie przejmujemy się tym, ponieważ taka ma być. Odstawiamy w chłodne miejsce.
    Miekkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimną masę.
    Na spód blachy wykładamy herbatniki, masę i ponownie herbatniki. Udekorowałam bitą śmietanką.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

slodkisentyment 08 marca 2019
Krótka lista składników, a pyszne. Super :)
Maudie 08 marca 2019
Już czuję ten aromat i smak...:)
babcitereskiciasta 13 marca 2019
Super ciasto, nawet nie wiedziałam, że istnieje mąka kokosowa.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • starta skórka z połowy cytryny (tylko zółta część)
  • 200 g. masła
  • herbatniki
  • 100 ml. śmietanki kremówki
Składniki