Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki deser na zimno bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości !
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 946
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 39
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 90
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 946
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 39
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 90
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
1.Blaszkę o wymiarach 26x21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty. 2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. 3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do musu jagodowego. Dokładnie mieszamy. 4. Serki homogenizowane naturalne lub gęsty jogurt krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy. 5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch . Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. 6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem