Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Imbir obierz, pokrój, z cynamonem i goździkami włóż do garnka. Śliwki osącz, kompot wlej do garnka z przyprawami. Gotuj 10 min, usuń przyprawy. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody.
Rozrobioną mąkę wlej do zalewy, gotuj 2 min. Dołóż śliwki. Przełóż do salaterek. Schłodź. Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem. Polej deser. Udekoruj, np. płatkami migdałowymi.Źródło: Naj