Korzenne brownie

Korzenne brownie
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ciacho50
Warto zrobić :)

Składniki

  • składniki na brownie;
  • 250 g. gorzkiej czekolady
  • 180 g. masła
  • łyżka kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 3 jaja
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 200 g. cukru
  • 100 g. mąki pszennej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • składniki na krem
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 200 g. serka mascarpone
  • 350 ml. śmietanki 30%
  • polewa czekoladowa
  • 50 g. gorzkiej czekolady, 150 ml. śmietanki 30 %

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.

    W garnuszku należy roztopić masło, zdjąć z palnika. Do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy.

    Jajka roztrzepać, dodać ekstrakt z wanilii, cukier i wymieszać. Dodać letni sos czekoladowy. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników.
    Ciasto wylać do formy 20/25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w temp. 160* 25 minut. Upieczone ciasto wyjąć i wystudzić.


    Wystudzone ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi

    Składniki na krem zmiksować ze sobą.

    wykonanie polewy;

    Śmietankę należy podgrzać do momentu, aż pojawią się na powierzchni bąbelki, następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty jednolity sos.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 05 stycznia 2019
Pyszności:)
babcitereskiciasta 07 stycznia 2019
Pycha.:)
catha 25 stycznia 2019
To wygląda tak smerfastycznie ;) że WOW!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Polecane przepisy: barszcz ukraiński

Polecane przepisy: filety anchois lidl

Polecane przepisy: bryzol drobiowy z pieczarkami

Składniki
  • składniki na brownie;
  • 250 g. gorzkiej czekolady
  • 180 g. masła
  • łyżka kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 3 jaja
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 200 g. cukru
  • 100 g. mąki pszennej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • składniki na krem
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 200 g. serka mascarpone
  • 350 ml. śmietanki 30%
  • polewa czekoladowa
  • 50 g. gorzkiej czekolady, 150 ml. śmietanki 30 %
Składniki