Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Masę cukrową wsyp do miseczki. Wlej około 80 g ciepłej wody, cały czas dokładnie mieszając na bardzo gładką pastę. Rozsmaruj szpatułką na suchej macie silikonowej, dociskając i uważnie pokrywając pastą cukrową wszystkie wtłoczenia.
Pozostaw na 4-6 godzin w temperaturze pokojowej lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 85°C i susz około 12 minut. Matę wyjmij, lekko ostudź. Palcami delikatnie wyjmij koronki z foremek.Źródło: Chwila dla Ciebie