Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korona ziemniaczana ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonym wrzątku. 4 odłóż, resztę utłucz, dodaj 6 łyżek śmietany i połowę masła. Wymieszaj, odstaw. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Marchew, cebulę i czosnek oczyść, obierz i zetrzyj na tarce. Mięso wrzuć na rozgrzany olej, dodaj starte warzywa oraz chili. Przypraw papryką, ziołami, pieprzem i solą.
Szpinak umyj, osusz, podsmaż na reszcie masła. Dopraw gałką i szczyptą soli. Po 5 minutach zdejmij z patelni. Wymieszaj z resztą śmietany. Pozostałe ziemniaki oraz rzodkiewki pokrój w talarki.
Naczynie wyłóż 2/3 porcji piure. Nałóż mięso, ziemniaki, rzodkiewki i szpinak. Resztę piure przełóż do rękawa i wyciśnij na wierzchu kopczyki. Piecz 30 minut w 170°C.Źródło: Naj