Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z sosem grzybowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę obrać, posiekać w kosteczkę, grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Zeszklić cebulę na oliwie, dodać grzyby, obsmażyć, wlać bulion i dusić, aż cały płyn zostanie wchłonięty przez grzyby. Doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Z jajkiem i mąkami zagnieść elastyczne ciasto. Uformować wąski wałek z ciasta, spłaszczyć, pokroić ukośnie. Rzucać kluski na wrzątek, gotować 2 minuty po wypłynięciu, wymieszać z grzybami, posypać listkami tymianku.
Smak dania podkręć, wlewając zamiast bulionu – wino. Na stół podaj też miseczkę z tartym parmezanem – świetnie pasuje.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium