Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie (mogą być także ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia). Zgnieć praską lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa, dodaj jajko, oliwę lub olej, szczyptę soli i mąkę.
Jeśli ciasto się bardzo klei, dodaj więcej mąki. Uformuj z ciasta wałeczki, spłaszcz i potnij na 2-3 cm ukośne kawałki. Wrzucaj do wrzącej osolonej wody i gotuj po wypłynięciu 3 minuty.
Podawaj okraszone masłem lub tartą bułką z masłem.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień