Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniczynki z makiem fajne co nie co do kawy. Ładne troszkę pracochłonne lecz warto! Dobre na szkolną przekąskę!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 306
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 230
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 6295
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 306
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 230
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 6295
Składniki
Mak: Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać. Ciasto: Z maki, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj i margaryny zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku maku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem. Wychodzi 48 sztuk.