Koniczynki z makiem

Koniczynki z makiem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: aga-30
Koniczynki z makiem fajne co nie co do kawy. Ładne troszkę pracochłonne lecz warto!

Przygotowanie

  1. Mak:

    Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać.

    Ciasto:

    Z maki, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj i margaryny zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku maku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka.

    Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.

    Wychodzi 48 sztuk.

Komentarze do przepisu (1)

kucharka-amatorka 21 stycznia 2018
Apetycznie wyglądają te ciasteczka.Gratuluję!
Składniki