Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kompot z wiśni i jabłek"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23073
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23073
Składniki
Owoce starannie umyj pod bieżącą wodą. 2. Z wiśni usuń pestki. Jabłko obierz ze skórki, podziel na połówki i wydrąż gniazda nasienne.
Do około pół litra wrzącej wody dodaj cukier, wanilię i wiśnie, a następnie zagotuj wszystkie .
Gdy wiśnie zmiękną, ostrożnie wyjmij je łyżką i do wciąż gotującego się wywaru wrzuć dwie połówki jabłka. Gotuj ok. 10 minut.
Przecedź i schłódź gotowy kompot. Podawaj rozcieńczony przegotowaną, ostudzoną wodą.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko