Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy sernik na zimno z jagodami i groszkiem ptysiowym idealny deser na wakacje.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 44
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 70
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 44
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 70
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Na dno tortownicy 24 cm wykładamy groszek ptysiowy. Galaretki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ser łączymy z jogurtem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej części masy serowej wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową. Wlewamy na groszek ptysiowy i chowamy do lodówki aż masa lekko stężeje. Nastęnie to samo robimy z zieloną galaretką i wlewamy na masę pomarańczową, ponownie chowamy do lodówki. Na koniec posypujemy jagodami i wlewamy galaretkę malinową. Chowamy do lodówki do całkowitego stężęnia. Smacznego ;)