Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, kolorowy sernik z dodatkiem brzoskwiń to idealna propozycja do niedzielnej kawki ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Do trzech wysokich szklanek nalać po 300 ml wrzątku i w każdej rozpuścić po jednej galaretce. Ostudzić. Herbatniki (u mnie ciemne) rozdrobnić na pył i połączyć ze stopionym masłem. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą i dno wyłożyć ciastkami. Schować do lodówki. Cukier zmiksować z masłem i połączyć z serami. Następnie gotowy ser podzielić na 3 równe części. Do pierwszej wlać galaretkę (kolejność wedle upodobań), zmiksować. Gotową przelać na ciasteczkowy spód i schować do lodówki, by pianka serowa stężała.
Podobnie postąpić z druga i trzecią galaretką. Za każdym razem ważne jest to, by piankę serową wylewać na wcześniej mocno stężałą warstwę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, ostudzić. Na górnej warstwie dowolnie poukładać brzoskwinie (u mnie kwiaty) i zalać cytrynową, tężejącą galaretką. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!