Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy przekładaniec"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 300 ml gorącej wody i wystudź. Jedną czerwoną galaretkę zmiksuj z jogurtem i cukrem, wstaw do lodówki, a resztę do zamrażalnika. Masło zmiksuj z jajkami i cukrem, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlej mleko i wymieszaj. Do połowy ciasta dodaj mak, do jednej czwartej kakao i wymieszaj.
Ciasto wlewaj porcjami do natłuszczonej formy. Piecz 50 minut w 180°C. Galaretkę zieloną i pomarańczową pokrój w kostkę i wymieszaj z kremem. Wystudzone ciasto przekrój. Na jedną z nich wyłóż część kremu, przykryj drugą. Wierzch posmaruj kremem. Resztę galaretek drobno posiekaj i wyłóż na wierzch ciasta.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień