Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy przekładaniec"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Składniki
Ciekawe połączenie smaków jabłka, kokosu i maku. Małgorzata Sopata z Rytra
Z podanych składników zagniatam kruche ciasto, zawijam w folię i wkładam do lodówki.
Jabłka ścieram na grubej tarce i podsmażam z łyżką cukru kryształu. Na końcu wsypuję galaretkę agrestową i dokładnie mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dosypuję szklankę szklankę cukru.Następnie dodaję wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszam.
Mak sparzam i mielę dwa razy. Margarynę ucieram z cukrem, dodaję żółtka, wlewam roztopiony miód i mieszam. Dodaję resztę składników i ubitą pianę z białek.
Ciasto wałkuję, wykładam na blachę, rozsmarowuję masę jabłkową, potem kokosową i na końcu makową. Piekę w temperaturze 180°C przez 40 minut.Źródło: Kobieta i życie