Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy popcorn w rożkach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Przygotuj popcorn. Na patelnię wlej olej. Na rozgrzany wrzuć ziarna kukurydzy. Trzymaj pod pokrywką, aż usłyszysz, że ziarna zaczynają się od niej odbijać. Zdejmij z ognia po 5 minutach.
Wrzuć do garnka masło i roztop. Dodaj syrop kukurydziany. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw do przestygnięcia. Rozlej do czterech miseczek. Do każdej dodaj inny kolor barwnika i dobrze wymieszaj.
Podobnie podziel popcorn i wrzuć do czterech dużych misek. Do każdej wlej masło z barwnikiem innego koloru. Zamieszaj. Wysyp na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 250 st. C przez 10 minut. Podawaj w papierowych rożkach.
<strong>Jak to zrobić?</strong>
Popcorn: przygotuj najlepiej w stalowym garnku o grubym dnie. Pamiętaj, by podczas robienia poruszać garnkiem od czasu do czasu. Zapobiegnie to przypaleniu się ziaren. Po 5-7 minutach będziesz cieszyć się świeżym i pysznym przysmakiem.Źródło: Olivia