Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z akcentami jesieni jabłka i pigwy.Doskonałe do porannej kawy.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Składniki
Jajka oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając 16 dag cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić.Ubite z cukrem białka połączyć z żółtkami.Dodawać stopniowo mąkę oraz mak i delikatnie mieszać do wyczerpania składników.Blaszkę 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.Piekarnik rozgrzać,do 180 stopni,piekarnik można włączyć wcześniej aby się rozgrzał i przygotowane ciasto wstawić od razu do pieczenia Piec 20 min. lub do suchego patyczka..
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pigwę również utrzeć na tarce.Razem włożyć do garnka dodać 10 dag cukru usmażyć.Masa jabłkowo- pigwowa jest lekko kwaskowa, więc jeżeli ktoś chce słodkie to musi zwiększyć porcję cukru do smażenia.
Na upieczone ciasto wyłożyć usmażone jabłka z pigwą.
Przykryć ciastkami pettit berry.
Krem Karpatka w 5 minut przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając mleko ,wyłożyć na herbatniki.Schłodzić
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Tężejącą galaretkę wyłożyć na krem posypać migdałami tyle ,ile kto lubi.