Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne rozpływające się w ustach , na jednym kawałku się nie skończy.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Składniki
Galaretkę o smaku wiśniowym oraz agrestowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pokroić w grubszą kostkę. Czekoladę pokruszyć.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut, lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Galaretki o smaku morelowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z konfiturą malinową i serkiem, dodać krzepnącą galaretkę morelową , wymieszać , dodać pokrojone w kostkę galaretki , wymieszać , wyłożyć na połowę ciasta, posypać czekoladą.
Przykryć drugą połową ciasta. Konfiturę malinową zagotować, rozpuścić galaretkę malinową i krzepnącą wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny pokroić na porcje.