Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Upiec biszkopta z podanych składników.(odzielić białka od żółtek,białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier ubijać do rozpuszczenia cukru,dodać żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do piecznenia)Piec ok 20-25 min w temp.200st.
Śmietanę schłodzić.Galartekę pomarańczową rozpuścić w 300ml wody i pozostawić do stężenia,następnie pokroić w grubą kostkę.
Dwie żółte galaretki ropuścić w 500ml wody,ostudzić.
Śmietanę ubijać z dodatkiem cukru,dolewać powoli zimną galaretkę ciągle ubijając.
Gotową masę śmietanową włożyć do lodówki,gdy zacznie gęstnieć włozyć do niej pokrojoną galaretkę.
Zimnego biszkopta przekroić na pół,przełożyć masą.Wierzch biszkopta posmarować dżemem,ułozyć na nim owoce z puszki.
Galaretkę owocową rozpuścić w 350ml wody,ostudzić i tężejąca wylać na wierz biszkopta.
Smacznego!!!