Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe szaszłyki dla jarosza"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16784
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16784
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić – papryki na spore kawałki, cukinię, bakłażana, kalarepki i cebule w krążki, brokuły w różyczki. Nabijać na szpadki (komponując smaki i kolory na zasadzie kontrastu).
Wycisnąć sok z cytryny, osolić, popieprzyć, wlać oliwę, ukręcić sos. Skropić nim warzywa. Układać sza- szłyki na ruszcie, grillować 5 minut, skrapiając w trakcie pieczenia sosem. Ostrożnie przewrócić, piec jeszcze 3 minuty z drugiej strony. Podawać na gorąco lub zimno.
Takie warzywa i sos mogą być podstawą doskonałej sałatki. Dodaj tylko ugotowany makaron i prażone ziarna słonecznika.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium