Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe lody"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Do wyższej miski lub kielicha miksera wlej schłodzone dobrze mleko. Dodaj lody. Zmiksuj całość na gładką i dość gęstą masę. Odstaw miskę do lodówki.
Jajka sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie, rozbij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do zimnej masy lodowej, wymieszaj starannie. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier. Pianę połącz delikatnie z masą lodową. Podziel na trzy równe części.
Jedną część lodów pozostaw bez dodatków, drugą wymieszaj z syropem malinowym, trzecią z kakao. Wszystkie masy umieść w osobnych miseczkach i wstaw do zamrażalnika na 1-2 godziny. Po tym czasie nakładaj lody do pucharków. Podawaj razem z rurkami oraz czekoladą.
Czas ok. 25 min; porcja – 330 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety