Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe kule z marcepanu"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem. Po 10 min ostudź, obierz ze skórki, zmiel. Dodaj cukier puder, wodę różaną lub alkohol, aromat migdałowy i ponownie zmiksuj na jednolitą masę.
Masę podziel na równe części. Do każdej dodaj jeden barwnik, wymieszaj. Obierz orzechy. Każdy z nich dokładnie obklej kolorową masą, udekoruj według fantazji. Takie kulki-cukierki możesz nawet przez kilka tygodni przechowywać w lodówce.
CZAS: około godziny
Masę cukrową możesz zrobić kilka dni wcześniej. Wtedy przechowuj ją w lodówce w szczelnym pojemniku lub w zawiązanym woreczku foliowym.
Po wyjęciu z lodówki poczekaj, aż masa cukrowa dojdzie do temperatury pokojowej. Możesz ocieplić ją w dłoniach lub wkładając do mikrofali przez kilka sekund, by łatwiej było ją wałkować i formować.Źródło: Dobry Tydzień