Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa surówka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Czerwoną kapustę oczyść, cieniutko poszatkuj. Przełóż do miski, oprósz solą i odstaw, aby zmiękła.
Umyj i obierz pomarańcze. Miąższ pokrój w dosyć grubą kostkę. Paprykę oczyść i pokrój na kawałeczki, pora – w cieniutkie plasterki.
W salaterce wymieszaj przygotowane . Oprósz pieprzem, ew. solą. Polej oliwą. Sałatka jest smaczniejsza, jeśli poleży godzinę w lodówce.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 8. 30 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 54 kcal.Źródło: Bella Relaks