Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa sałatka z piersią z indyka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Składniki
Pierś z indyka pokrój w kostkę. Z podanych składników przygotuj marynatę. Polej nią mięso, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki.
Sałatę umyj, porwij na kawałki w dłoniach. Pozostałe warzywa umyj, osusz, pokrój. Indyka smaż kilka minut na mocno rozgrzanym oleju.
Na dużym półmisku układaj sałatę, na niej warzywa i mięso. Lekko wymieszaj. Połącz sosu, odstaw na kilka minut. Możesz je wymieszać w zakręconym słoiczku. Przed podaniem polej sałatkę sosem.
Czas: około pół godziny.Źródło: Dobry Tydzień