Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa sałatka z ogórkami i papryką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zalej wodą i gotuj 20-25 minut. Odcedź, przestudź. Jabłko obierz, oczyść z pestek. Ogórek obierz, przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestki, miąższ pokrój w kosteczkę. Tak samo pokrój korniszony i jabłko.
Kaszankę potnij na kawałeczki. Żółtą i czerwoną paprykę oczyść z pestek, strąki opłucz, potnij w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Zimne ziemniaki pokrój w półplasterki.
Bulion połącz z majonezem. Wszystkie przygotowane wcześniej sałatki wymieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej sosem majonezowym. Przemieszaj. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Trochę natki zostaw do dekoracji, resztę posiekaj i domieszaj do sałatki.Udekoruj ją odłożoną natką.Źródło: Tina