Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Pokrój chleb na małe kawałki. Obierz czosnek. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kawałki chleba. Zrumień.
Umyj pomidorki i pokrój na połówki. Sałatę porwij na małe kawałki. Wrzuć do miski, dodaj pokrojone pomidorki.
Awokado pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.
Przygotuj sos: połącz sok z pomarańczy z octem winnym, cukrem, odrobiną soli
Sałata rzymska charakteryzuje się długimi chrupiącymi liśćmi, które nie tracą sprężystości nawet pod ciężkimi dipami. Do tej sałatki również możesz przygotować wersję sosu na bazie jogurtu. Będzie bardziej sycąca.Źródło: Olivia