Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa sałatka na ostro"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Fasole przebierz, zalej przegotowaną wodą, odstaw na kilka godzin, by namokły. Ugotuj do miękkości, lekko soląc pod koniec gotowania. Odcedź.
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, podsmaż.
Papryczkę chili oczyść, posiekaj. Dodaj do cebuli, podduś. Wsyp połowę ziół prowansalskich, podgrzej, dodaj fasolę, resztę ziół, ocet winny lub sok z cytryny.
Wymieszaj, podgrzej, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź.
<strong>Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie