Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kołacz serowy ze śliwkami"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1803
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1803
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Rozdrobnione drożdże utrzyj z mlekiem, odstaw do wyrośnięcia. Dodaj masło, 6 dag cukru, 1 całe jajko i 1 żółtko. Wsyp mąkę ze szczyptą soli. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na 60 min.
W osobnej misce utrzyj zmielony biały ser z gęstą kwaśną śmietaną, resztą cukru oraz proszkiem budyniowym. Dodaj ubite na sztywno białko. Wymieszaj. Owoce opłucz, pozbaw pestek, pokrój w plastry.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkuj na placek wielkości formy. Na cieście rozsmaruj przygotowaną masę serową. Powkładaj w nią plasterki owoców. Formę wstaw do piekarnika. Piecz 45 min w 170 st. Udekoruj melisą.
Czas ok. 80 min; porcja – 320 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety