Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś taki deserek jadłam u kuzynki, bardzo mi smakował więc postanowiłam go przygotować w domu. Przepis trochę zmodyfikowałam , dodałam coś od siebie. Połączenie czekolady i wiórków kokosowych to zgrany duet ,dlatego deserek nazwałam Kokosowym smakołykiem. Smakołyk wyszedł bardzo smaczny.
malakser lub wałek do ciasta i worek, do rozdrobnienia ciastek , garnek
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8775
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 452
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8775
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 452
Składniki
Kruche, maślane ciastka i tortowe wafle drobno rozdrobnić. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % wlać do garnka i podgrzewając dodawać połamane czekolady. Mieszając podgrzewać, aż masa stanie się gęsta , zdjąć z ognia i wystudzić. Masło razem z cukrem utrzeć na puch , nie przerywając mieszania do masy dodawać stopniowo wystudzoną masę śmietanowo - czekoladową oraz rozdrobnione ciastka z waflami. Po połączeniu z masy formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Następnie chłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego. Czas przygotowania + czas chłodzenia