Kokosowy sernik bez sera

Kokosowy sernik bez sera
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Annuar
Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".

Składniki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Nie musi być zwarte, wystarczy aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wykładam na dużą blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).

  2. Masa: ubijamy mikserem żółtka z cukrem, dodajemy budyń (proszek), śmietanę i wiórki kokosowe. Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do masy.

  3. Masę wylewamy na blachę. Posypujemy drugą połową ciasta.

  4. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 175 stopni.

Komentarze do przepisu (13)

renka 20 maja 2010
Ciacho wygląda super - do ulubionych ;)
wiola1100 20 maja 2010
apetyczny ten serniczek no i kokosowy musi super smakować
dorcia41 20 maja 2010
I kto by pomyślał sernik bez sera, znakomity przepis do ulubionych :)) Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki