Kokosowo-miętowe z nutellą ( błyskawiczne )

Kokosowo-miętowe z nutellą ( błyskawiczne )
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Ekspresowe Babeczki, wystarczy tylko łyżką przemieszać. Małe pyszności.

Składniki

  • mąka pszenna 170 g
  • wiórki kokosowe 80 g
  • listki mięty ok. 8-10 g
  • cukier 100 g
  • mleko 100-110 ml
  • olej 75 ml
  • 1 jajko
  • proszek do pieczenia 11/2 łyżeczki
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka
  • Nadzienie : nutella 12 płaskich łyżeczek

Przygotowanie

  1. Suche składniki.
    Mąkę wymieszać z dwoma cukrami, proszkiem do pieczenia, listkami mięty i wiórkami kokosowymi. Wszystko krótko rozdrobnić w malakserze.
    Mokre składniki.
    Mleko, jajko, ocet i olej roztrzepać łyżką.
    Do mokrych składników dodać suche i wymieszać łyżką na gładką masę.

  2. Ciasto przełożyć do niepełna 2/3 wysokości foremek.
    Do każdej nałożyć 1 płaską łyżeczkę nutelli i lekko przykryć pozostałym ciastem.
    Wyrównać powierzchnię.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec około 30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.

Komentarze do przepisu (5)

SlodkoSlodka83 01 października 2019
Smaczne :-)
fafiatko 02 października 2019
Kokos z mieta- pycha!
Dolcevita-in-my-kitchen 02 października 2019
Sliczne i jakie cieawe zestawienie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna 170 g
  • wiórki kokosowe 80 g
  • listki mięty ok. 8-10 g
  • cukier 100 g
  • mleko 100-110 ml
  • olej 75 ml
  • 1 jajko
  • proszek do pieczenia 11/2 łyżeczki
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka
  • Nadzienie : nutella 12 płaskich łyżeczek
Składniki