Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowiec ze śmietaną- bardzo smaczne ciasto, mogę go polecić z przyjemnością, bo u mnie w jeden dzień zostało zjedzone!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto miodowe: Podane składniki zagniatamy ze sobą i pieczemy dwa placki na blaszce o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W jednej szklance mleka gotujmy cukier i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozmieszajmy mąki i wlejmy na gotujące się mleko. Gotujmy do gęstości, po czym utrzyjmy z masłem.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z lekko tężejącymi galaretkami pomarańczowymi rozpuszczonymi w 1 szklance wrzątku. Na końcu łyżką wmieszajmy kajmak.
Masa kajmakowa: Masło ucieramy i łączymy z kajmakiem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa kokosowa- Ciasto miodowe- masa kajmakowa- herbatniki- lekko smarujemy masą kajmakową- śmietanka- dekoracja.