Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowiec na waflach"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Sposób przygotowania : czekoladę stop, wystudź, masło utrzyj. Stale ucierając, dodawaj małe porcje czekolady. Gdy powstanie gęsty krem, wsyp wiórki kokosowe oraz wlej likier. Dokładnie wymieszaj.
Wafle przełóż kremem. Połóż na nich deseczkę i obciąż. Odstaw na godzinę. Przed podaniem połowę mazurka posmaruj polewą czekoladową i udekoruj marcepanowymi ozdobami.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Wiórki kokosowe wcześniej zrumień. Dzięki temu będą przyjemnie chrupiące. Do kremu dodaj także trochę mielonych orzechów laskowych, migdałów albo wiórki czekolady.Źródło: Tina