Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe pandy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 66
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 66
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli, cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp łyżeczkę proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki sody oczyszczonej. Suche wymieszaj.
W osobnym naczyniu rozkłóć jajka. Wlej olej oraz mleko, wymieszaj. Płynne przelej do miski z suchymi produktami, połącz. Formy do muffinek wyłóż papilotkami (lub natłuść i posyp mąką). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Ustaw na blasze. Piecz 15-20 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 st. Wyjmij, pozostaw do ostudzenia.
Muffinki podawaj na stół w zielonych papilotkach. Każdą porcję posmaruj bitą śmietaną i posyp wiórkami kokosowymi. Z czekoladowych dropsów (lentilek lub płatków do mleka) zrób uszy, noski i oczy misiaczków. Te ostatnie wykończ lukrem. Pisakiem narysuj buźki.
Czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 1,60 zł, 12 porcji.
Chcesz sprawić przyjemność dziecku? Zabierz je do sklepu i pozwól wybrać kolorowe papilotki do muffinek. Starsza pociecha z pewnością zechce później pomóc ci w przygotowaniu słodkiego deseru.Źródło: Świat kobiety