Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie i latwe do wykonania ciastka
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
jajka ubic z cukrem mikserem na puszysta mase. dodac olej, ubic, dodac mleko, ubic ponownie. do masy wsypac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszac drewniana lyzka i odtawic na 5 min. po tym czasie przelac do wysmarowanej formy (u mnie 25x36) i upiec w temp 180 stopni ok 30 min- az porumieni.
ciasto wystudzic, wyjac z blachy, pokroic na kwadraty (u mnie wielkosci ok 3x3 cm). skladniki polewy: margaryne, cukier puder, czekolade i mleko wlozyc do garnka, rozpuscic na wolnym ogniu nie dopuszczajac do zagotowania. kostki ciastka zanurzac z kazdej strony w polewie(ja robilam to przy pomcy 2 widelcow), obtaczac w wiorkach kokosowych, odstawic do lodowki na ok 20 min i gotowe :)
ja pol ciasta przed pocieciem na kostki przekroilam na pol i przelozylam dzemem, w ten sposob mialam kostki nadziewane.