Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kokosanki w polewie czekoladowej obsypane wiórkami kokosowymi idealne na święta oraz inne okazje.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Zółtka oraz jajka utrzeć z cukrem i miodem, dodać pokrojone na małe kawałki miękkie masło, wszystko dokładnie razem utrzeć, następnie wsypać mąkę z proszkiem i wlać mleko i starannie wymieszać. Blachę o wymiarach 26x35 wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą, wylej ciasto i piec około 25 minut w temperaturze 180 st.
Wystudzone ciasto pokrój na prostokąty. Składniki na polewę włóż do garnka i zagotuj. Kostki ciasta maczaj w gorącej czekoladzie i ze wszystkich stron obsypuj wiórkami. Zostaw do stężenia.