Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka są idealne do herbaty :) Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Odpowiednio słodkie, pyszne i tak proste! Do dzieła, moi drodzy! :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 657
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 657
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 170⁰C. Masło topimy i łączymy z wiórkami koksowymi. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i mąkę. Do białek stopniowo dodajemy wiórki z masłem i dokładnie mieszamy. Masę kokosową wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10-13 minut, aż ciasteczka się zrumienią.