Kokosowa Szarlotka

Kokosowa Szarlotka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Bardzo delikatne i puszyste oraz proste w wykonaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić.

  2. Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.

Komentarze do przepisu (3)

gosha 05 marca 2010
Co to znaczy "cebula naszpikowana goździkami" ?
Patryk476 13 marca 2010
a w ilu stopniach piec... ?
; )
kuchareczka-M 15 marca 2010
Ciasto należy piec w 180'C przez 45min.ale w trdycyjnym starym blaszanym piecyku. Myślę że w... Czytaj całość »
Ciasto należy piec w 180'C przez 45min.ale w trdycyjnym starym blaszanym piecyku. Myślę że w "energo-oszczędnych" piekarnikach chwilę dłużej ciasto będzie musiało sie piec.
Składniki
Składniki