Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowa roladka z czekoladą"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Składniki
Ubijam białka. Żółtka ucieram z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego, dodaję przesiane mąki, ucieram. Powoli łączę ciasto z pianą z białek. Chwilę miksuję (do uzyskania gładkiej masy). Ciasto wylewam na blaszkę (38 x 42 cm). Piekę 12-15 min w temp. 180oC. Ciepłe ciasto wykładam na ściereczkę oprószoną cukrem wanilinowym. Zostawiam do ostygnięcia.
Żelatynę moczę w trzech łyżkach zimnej wody, mieszam. Śmietankę łączę z pokruszoną czekoladą, podgrzewam, dodaję żelatynę, mieszam. Studzę. Dodaję likier, miksuję na puszystą masę.
Biszkopt smaruję kremem. Truskawki układam wzdłuż dłuższego boku ciasta i je roluję. Schładzam. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i drobno posiekanymi orzechami.
45 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie