Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna. Doskonale smakuje z kubkiem ciepłej herbaty. Moim zdaniem kokosowa babka to ciasto, które spodoba się zarówno fanom nowoczesnych wypieków, jak i tradycyjnych smakołyków. Łączy w sobie obie te cechy.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko kokosowe. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder, ciepłą wodę oraz sok z cytryny mieszamy. Powstałym lukrem ozdabiamy ciasto.
Zapraszam na mojego bloga !