Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z dodatkiem maślanki dłużej pozostają świeże, chociaż w tym przypadku zniknęło błyskawicznie.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy na najwyższych obrotach na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem na przemian z maślanką w dwóch porcjach (tzn. połowę mąki, połowę maślanki, resztę mąki i resztę maślanki), mieszamy chwilę, tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy równomiernie wiórkami kokosowymi. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby jeszcze chwilkę podpiekamy. Porada: Jeśli wiórki kokosowe za szybko się przyrumienią, ciasto można przykryć folią aluminiową.