Kokosanki z kawałkami czekolady

Kokosanki z kawałkami czekolady
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ethela
Szybciutkie,proste,pyszne!Dlz miłośników kokosa i czekolady:-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy na kawałki.

  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C

  3. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę,dodaję cukier,wiórki i czekoladę i mieszam delikatnie łyżką.

  4. Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia i wykładam łyżką masę kokosową(najlepiej zrobić to gałkownicą do lodów) zachowując m/w 2 cm.odstępy.

  5. Wsuwam blachę do rozgrzanego(180 st. C) piekarnika i piekę 1/2 godz.(trzeba to po prostu kontrolować,muszą być leciutko rumiane)

  6. Ciastka ściągamy z blachy po zupełnym ostygnięciu.

  7. SMACZNEGO:-)

Komentarze do przepisu (6)

Annuar 20 września 2010
Kokos i czekolada - mniam! A ile wychodzi ciasteczek z tych proporcji ? Czy pianę ubijamy na sztywno z solą i cukrem ?
ethela 20 września 2010
Już dopisałam.Po soli jest i cukier,sorry:-)
madziak 20 września 2010
Ciasteczka wyśmienite, smakują podobnie jak batony Bounty :) Wprawdzie moje troszkę się od spodu przyjarały :)... Czytaj całość »
Ciasteczka wyśmienite, smakują podobnie jak batony Bounty :) Wprawdzie moje troszkę się od spodu przyjarały :) ale w smaku bardzo dobre. Przepis łatwy, prosty i mega szybki. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki