Kokosanki nie tylko na święta

Kokosanki nie tylko na święta
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mychaa
Chrupiąca skórka i pyszny mięciutki środek. Super proste i zawsze się udają;-) A jak pachną...poezja!

Składniki

  • -białka, 3
  • -cukier puder, 30dkg
  • -drobny kokos, 25dkg
  • -sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Cukier i białka ubić na sztywno (nie na parze!!).

  2. Dodać kokos oraz sok z cytryny i całość wymieszać. Ja wszystko robię w robocie kuchennym.

  3. Wykładać łyżką na plachę z pergaminem, nie za duże porcje i nie tuż obok siebie, bo trochę urosną. Kokosanki można wyłożyć na wycięte kółka z andruta.

  4. Włożyć do rozgrzanego pieca. 180 stopni i piec ok. 20 min. aż się zarumienią z góry.

Składniki
  • -białka, 3
  • -cukier puder, 30dkg
  • -drobny kokos, 25dkg
  • -sok z cytryny
Składniki