Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, cały czas ucierając, dodać jajko (w temperaturze pokojowej), a następnie startą skórkę ze sparzonej cytryny.
Mąkę pszenną przesiać, połączyć z mąką ziemniaczaną. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką nakładać porcje masy kokosowej, formując ciasteczka i piec, aż się zrumienią (ok.15 minut).
Przed podaniem kokosanki można delikatnie polukrować lub ozdobić polewą czekoladową.Źródło: Twoje Imperium