Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Wlej mleko, wymieszaj, wyłącz palnik. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj, odstaw do wystudzenia.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj mąkę. Pianę stopniowo dodawaj do masy kokosowej. Delikatnie wymieszaj całość.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżeczką porcje masy wielkości orzecha włoskiego. Piecz w temperaturze 180°C przez 15 minut, wyjmij, wystudź.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień