Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla kokosomaniaków:) Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać białka, to polecam ten przepis.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 16
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1022
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 16
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1022
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier, dalej ubijając. Kiedy piana będzie gotowa, wsypujemy kokos i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni (termoobieg). Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blachę wykładamy małe kopczyki masy kokosowej i lekko spłaszczamy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 -12 minut, do lekkiego zrumienienia.
Upieczone kokosanki przekładamy na talerz i po lekkim ostygnięciu zajadamy. Porcja wystarcza na około 25 kokosanek. SMACZNEGO:)