Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki z tofu i brokułami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, przepłucz zimną wodą. Pozostaw do osączenia i ostudzenia. Tofu odlej z zalewy, pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju sezamowego. Usmaż tofu na złoty kolor. Osącz na bibule. Brokuł podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 5-8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i osącz.
Obraną cebulę pokrój w piórka. Winogrona opłucz, pokrój na ćwiartki. Wymieszaj makaron, różyczki brokułu, winogrona, cebulę i tofu. Utrzyj kilka łyżek oleju z octem, miodem, solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę, wymieszaj.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety