Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokardki z różowym lukrem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Płaty ciasta rozwiń, przekrój na pół, aby otrzymać kwadraty. Każdy z nich przekrój dwa razy po przekątnej. Sklejaj po dwa trójkąty wierzchołkami. Ułóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
Przekrój je poziomo wzdłuż na pół. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Zmiksuj z serkiem. Kremem nadziej ciastka. Przesiany cukier puder rozetrzyj z sokiem malinowym. Polej wierzch ciastek. Udekoruj je śliwkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień