Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kociołek po cabańsku – z Chrzanowa"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki i marchew oczyścić, obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pociąć w krążki. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, boczek w kostkę, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. Koperek opłukać. Kapustę umyć, osuszyć.
Duże naczynie żaroodporne wyłożyć boczkiem i wyścielić liśćmi kapusty. Ułożyć na nich warstwę ziemniaków. Posypać przyprawami i koperkiem. Przykryć warstwą kiełbasy, na to położyć pieczarki, przyprawy, koperek, marchew, przyprawy, koperek, cebula, przyprawy, koperek i ziemniaki, przyprawy koperek.
Zawinąć w kapustę, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 80 minut.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium