Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom czekolady i pianek marshmallow.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Składniki
W kąpieli wodnej ( miska nad gotującą się wodą w garnku ) rozpuścić masło, miód i połamaną czekoladę. Podgrzewać do momentu aż masa stanie się gładka i jednolita. Zdjąć miskę z garnka. Herbatniki pokruszyć niezbyt starannie. Pianki pokroić na mniejsze kawałki. Do masy czekoladowej dodać herbatniki, pianki i wiśnie bądź żurawinę. Dokładnie wymieszać łyżką. Dno foremki 20x20 wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do foremki i dokładnie rizprowadzić po całej powierzchni. Wyrównać lekko dociskając. Wstawić do lodówki, najlepiej na nic. Zqstygniętą tabliczkę wyjąć z foremki i ostrym nożem pokroić na mniejsze kawałki. Smacznego!