Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knysze z kapustą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, mąką, cukrem, odstaw. Połącz z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto, nakryj i odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę poszatkuj, dodaj ziele angielskie, sól; gotuj chwilę, odcedź. Pokrojoną cebulę podsmaż na tłuszczu, dodaj kapustę i jeszcze raz lekko podsmaż. Wbij jajko, wymieszaj i mocno przypraw.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Potnij na grube plastry. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw, aby wyrosły. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień